Q-SERVICE - Medzinárodná sieť autoservisov

Rozvody motoru nestačí len kúpiť, treba ich správne nastaviť!

Rozvody motoru nestačí len kúpiť, treba ich správne nastaviť!

Výmena rozvodov je pri starších spaľovacích motoroch klasickou problematikou. Skôr či neskôr sa ich výmena týka každého motora. Bez ohľadu na to, či sa jedná o benzínový alebo naftový motor a bez ohľadu na to, či je na pohon použitá rozvodová reťaz alebo remeň. Ukazuje sa, že zďaleka nie každý servis či mechanik túto základnú a častú opravu motora zvláda na dostatočnej úrovni.

Kúpiť starému vyťahanému motoru nové rozvody je nepochybne nutné a dôležité, no vôbec to nemusí stačiť, ak ich na motor nenamontujú správne. Moderné motory už dávno nie je možné nastaviť len tak od oka, ako sa to dalo v časoch, keď mali motory karburátory. Dnes musí pre správne nastavenie rozvodov mechanik využiť schopnosti diagnostického systému auta. A vy ako zákazníci by ste si po každej výmene, či oprave rozvodov mali tento výstup z diagnostiky žiadať. Vyhnete sa ohromným problémom, preto na tom skutočne bazírujte!

Vyťahané, alebo zle nastavené rozvody totiž majú vplyv na kompletný chod motora. Ovplyvňujú všetky jeho dôležité a sledované parametre.

Zlé nastavené rozvody ovplyvnia:
 
* hladkosť chodu
* štartovanie
* znížia výkon motora
* zvýšia spotrebu motora
* zvýšia dymivosť a emisie

motointegrator ma siroku ponuku ventilove rozvody motora

V sekcii rozvody motorov má www.motointegrator.sk viac než 6800 položiek. Tu si naozaj vyberie väčšina.

 

Každé moderné auto vybavené vstrekovaním a systémom OBD II (rozumej nie staršie než 20r) dokáže mechanika o aktuálnom nastavení rozvodov informovať. Ak na túto zásadnú otázku dostanete v autoservise vyhybavú alebo žiadnu odpoveď a nie jednoznačný údaj o ich nastavení a odchýlke, radšej sa tam už nevracajte a motor si dajte čo najskôr skontrolovať. Dlhodobejšie neriešenie tohto problému hrozí okrem vyššie uvedených problémov aj totálnou škodou motora, pri ktorej sa môžu piesty zraziť s ventilmi.

 

Na nutnosť nastavenia/výmeny rozvodov sa opýtajte vášho mechanika alebo skontrolujte podľa najazdených kilometrov s odporúčaním výrobcu. Prakticky pre každý motor je odporúčaný interval iný. Čo do sortimentu odporúčame navštíviť a dať si naceniť jednotlivé časti rozvodového mechanizmu alebo kompletnú sadu na www.motointegrator.sk

 

 

Od pondelka do piatku sú vám na telefónnych číslach 02 / 3260 22 11 alebo na mobilnom čísle 0907 917 927 v čase od 8 do 16.30 k dispozícii školení operátori. Tí vám podľa vášho typu auta dokážu poradiť a vybrať. V mimoriadne bohatom sortimente s vyše 6 800 položkami len v tejto sekcii môžu opravu aj naceniť. Dokonca vám výmenu v najbližšom odbornom Q-service dohodnú na termín, ktorý vám vyhovuje. Je len samozrejmé, že každý z 80 zmluvných Q-service v celej SR má potrebnú odbornosť a diagnostické vybavenie na kvalitnú výmenu a nastavenie rozvodov vášho motora.

 

Vyhľadajte najbližší servis vo vašom okolí
Rezervujte si termín, alebo sa poradte s našimi odborníkmi



Vyhľadať servis

website created by WMT Studio